Highly sensitive person

Jag är, vare sig jag vill eller inte, en highly sensitive person. Detta är något jag under de senaste åren insett, jag är ingen person som lätt tar saker som de är eller som kan ta in hur mycket som helst utan att behöva stanna upp och tänka. Jag tänker mycket hela tiden, jag analyserar saker konstant i mitt huvud, vad som än händer. Jag är en person som gärna är ensam, jag klarar inte av att vara flera timmar/dygn med personer runt om mig hela tiden. Efter t.ex en skoldag med folk runt omkring mig är jag så utmattad, både psykiskt och fysiskt, jag behöver liksom vara ensam mer än en "normal" person och ta in alla intryck och allt som händer.

Detta är någon som jag anser både vara både bra och dåligt. Nu på sista tiden har det tagit hårt på mig, för när jag blir glad blir jag så super-duper glad och kan vara glad i flera timmar eller t.o.m kanske dagar, men när jag sedan blir ledsen blir jag verkligen riktigt ledsen. Det är positivt att jag kan bli så glad över små saker, men det är negativt när jag blir så ledsen som jag kan bli ibland. Jag tar hårt på saker och ting som en annan kanske bara kan "kasta" av sig och jag tänker om och om på detta så det bara gnager i mig. Jag kan lätt säga att jag är en person som gråter över det mesta.

Jag tror att det är skönt för mig att veta just detta, att det är normalt att man kan känna sådan glädje men även bli så ledsen, att det liksom är något man är och inte bara är något man känner. Att man inte alltid är som vännen man har som lätt som en plätt kan gå vidare från saker och ting, att veta att det finns sånna som också känner som jag gör. Det som definitivt gör det lättare när jag är som ledsnast är att när jag sedan kommer känna glädje kommer jag känna det mer än vad någon annan kanske gör, just för jag är mer känslig än andra.

Gillar

Kommentarer

Instagram @agnesjansons